View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Nov 19, 2018 7:48 pm



Reply to topic  [ 6 posts ] 
 Vats Issue I think???? 
Author Message
Junior Forum User

Joined: Sun Aug 31, 2014 10:32 pm
Posts: 33
Location: Oshawa
Reply with quote
Post Vats Issue I think????
Hey Guys,

So I bought my car knowing there was somewhat of a VATS issue. Here's the story. Cars starts and runs perfect when cold however, ifyou take it on a trip and she's fairly warm outside and inside the cabin I start to get issues. Let's say I take the car over to grab something and it's warm outside like yesterday. If I shut it off walk in do what I need to do and then come out and try to restart the vats kicks in. I wait 5 minutes and usually it will start on the first try. I've already re done the resistor because I didn't like the previous owners work. Do you guys think the module is fried or on it's way out? I'm probably going to have a chip built by a local guy who does a complete datalog and I might just get him to by pass the vats if I can't figure it out. Any suggestions of things to try??

_________________
88 Trans Am GTA WS6
All Original


Sun Sep 07, 2014 9:26 am
Profile
CCFBG Club Member

Joined: Sat Mar 19, 2005 8:15 am
Posts: 3233
Location: Mississauga
Reply with quote
Post Re: Vats Issue I think????
I had the same issue with my 95 TA..Ignition power to the starter solenoid is weak and can barely energize it.Cause could be ignition switch,or drain on as soon as you rturn on the key..like amps,alarm etc..One way to get around is to get a relay to power the starter solenoid and use the ignition wire getting to it to energize the relay.Fog light b30 amp relay is good enough


Sun Sep 07, 2014 9:50 am
Profile
Junior Forum User

Joined: Sun Aug 31, 2014 10:32 pm
Posts: 33
Location: Oshawa
Reply with quote
Post Re: Vats Issue I think????
OK I'm new to this vats crap but why would the lack of power initiate the VATS? When is happens It acts like vats no fuel pump, no starter. Dead key essentially then after I wait out the reset it will start

_________________
88 Trans Am GTA WS6
All Original


Sun Sep 07, 2014 3:15 pm
Profile
CCFBG Club Member

Joined: Sat Mar 19, 2005 8:15 am
Posts: 3233
Location: Mississauga
Reply with quote
Post Re: Vats Issue I think????
OK.I assumed there's a click somewhat.It could be vats or the ignition switch itself.


Sun Sep 07, 2014 7:38 pm
Profile
Junior Forum User

Joined: Sun Aug 31, 2014 10:32 pm
Posts: 33
Location: Oshawa
Reply with quote
Post Re: Vats Issue I think????
Yeah no worries Daz. It acts just like Vats. ZERO anything until it times out. If anyone else has any suggestions please fell free

_________________
88 Trans Am GTA WS6
All Original


Sun Sep 07, 2014 9:57 pm
Profile
CCFBG Club Member

Joined: Sat Mar 19, 2005 8:15 am
Posts: 3233
Location: Mississauga
Reply with quote
Post Re: Vats Issue I think????
Did you check the ignition switch?


Mon Sep 08, 2014 8:49 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.